6.09.2021

Εξεταστική

    Διανύουμε περίοδο εξεταστικής που σημαίνει πως πρέπει να διατηρούμαστε καλά έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στο διάβασμα. Πρώτον, καταναλώνουμε μικρά συχνά γεύματα, με αυτόν τον τρόπο δίνεις τροφή στον εγκέφαλο. Η γλυκόζη είναι πηγή του εγκεφάλου, είναι η τροφή του για να μπορεί να λειτουργήσει. Πάντα υπάρχει ένα κυρίως γεύμα μέσα στην ημέρα και τα υπόλοιπα είναι σνακ, για παράδειγμα, 1 χούφτα αποξηραμένα φρούτα ή ανάλατους ξηρούς καρπούς, φυσικούς χυμούς ή χυμούς χωρίς ζάχαρη, γιαούρτι με μέλι και καρύδια, μπάρες χειροποίητες και το πιο σημαντικό είναι να τρως πρωινό. Το πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα μέσα στην ημέρα.  

   Έρευνες έχουν δείξει πως έχεις καλύτερο δείκτη ευφυΐας όταν καταναλώνεις τροφές που σου προσφέρουν κάτι, όπως θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός σου, τα πατατάκια, τα γαριδάκια, τα επεξεργασμένα τρόφιμα με συντηρητικά δεν σου προσφέρουν κάτι. Το μεσημεριανό θα πρέπει να περιέχει την «βασική τριάδα» όπως την λέω, που είναι υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και φυτικές ίνες όπως τα λαχανικά. Τα καλά λιπαρά είναι αυτά που σε βοηθάνε στην καλή συγκέντρωση έτσι ώστε να μπορείς να διαβάσεις.  

   Μην πίνεις πολλούς καφέδες κατά την διάρκεια του διαβάσματος, αν και κανένας δεν το τηρεί αυτό, ούτε εγώ, αλλά δυστυχώς φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή, αισθάνεσαι πιο κουρασμένος/η, έχεις νευρικότητα και ανησυχία, 2 καφέδες είναι καλά. Μην ξεχνάς να τρως και αυγό, διότι βοηθάει στην εγκεφαλική λειτουργία. Αν έχεις ανάγκη για γλυκό μπορείς να καταναλώσεις μαύρη σοκολάτα αλλά όχι κάθε μέρα, 2-3 φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά. Πιες πολύ νερό για να ενυδατώνεσαι. 

   Κάνε γυμναστική δεν γίνεται να είσαι συνέχεια πάνω από ένα βιβλίο ή μπροστά από έναν υπολογιστή. Τέλος, την ημέρα που είναι να δώσεις φάε ένα πολύ καλό πρωινό και πιες ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι.