(Πατήστε πάνω στην φωτογραφία) |
Στην Γαλλία ,καλιεργούνται 8 είδη δημητριακών: σιτάρι, άγριο σιτάρι, καλαμπόκι, ρύζι,κριθάρι,κεχρί,βρώμη,σίκαλη.
ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΚΟΚΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑ 100 ΓΡ.
Το ποσό των δημητριακών που καταναλώνονται έχει περάσει σήμερα από το 80% που ήταν στις αρχές του αιώνα στο 20% της συνολικής ημερήσιας απόδοσης ενέργειας. Αυτή η εγκατάλειψη των δημητριακών έχει συνέπειες για την υγεία μας. Σήμερα οι ειδικοί σε θέματα διατροφής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου :χρειαζόμαστε πολύ χρόνο μέχρι να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στη διατροφή μας μειώνοντας τα λιπίδια κι αυξάνοντας τα προϊόντα που προέρχονται από τα δημητριακά στο μενού μας.
Τα δημητριακά χορταίνουν εύκολα ,αποτελούν βασική πηγή ενέργειας για τις μυικές δραστηριότητες (όσοι αθλούνται το ξέρουν καλά αυτό). Επιπλέον, οι πρωτεΐνες που περιέχουν είναι εξαιρετικής βιολογικής ποιότητας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημαντική περιεκτικότητα τους σε μεταλλικά στοιχειά, κυρίως σίδηρο, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και οι ίνες.