7.07.2018

Η σωστή διατροφή σημαίνει καλή υγεία άρα καλή ζωή.

   Αν συνδυάσετε την σωματική άσκηση με μια ισορροπημένη διατροφή θα χάσετε τα περιττά κιλά άλλα και θα αποκτήσετε και πάρα πολλά οφέλη. Η μείωση των θερμίδων σε μια διατροφή μπορεί να φαίνεται ότι είναι πιο αποτελεσματική άλλα και η σωματική δραστηριότητα  είναι επίσης σημαντική για τον έλεγχο του βάρους. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει αν χάσετε  βάρος με κάποια δίαιτα αστραπή χωρίς γυμναστική έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε ξανά τα κιλά που χάσατε γρήγορα, πιο συγκεκριμένα σε έξι μήνες με τα την διακοπή της δίαιτας. Εαν θέλετε να κάνετε δίαιτα για να χάσετε το περιττό βάρος , συμβουλευτείτε ειδικό για να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα διατροφής  που να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτεί ο οργανισμός μας και για την απώλεια βάρους. Μην βιάζεστε να χάσετε τα κιλά σας ,το να είστε συνέχεια πάνω σε μια ζυγαριά δεν βοηθάει καθόλου το μόνο που σας προκαλεί είναι άγχος και απογοήτευση με αποτέλεσμα να σταματάτε την προσπάθεια σας  για να χάσετε βάρος.  Σκεφθείτε τα οφέλη της απώλειας βάρους στο σόμα σας και κατ΄ επέκταση στην υγεία σας. Δείτε τη σωστή διατροφή σαν τρόπο ζωής και όχι σαν μια διαδικασία που θα έχει αρχή και τέλος. Μην ξεχνάτε ότι με την άσκηση θα νοιώθετε μεγαλύτερη ευεξία και θα έχετε επάρκεια ενέργειας την οποία έχετε ανάγκη όταν κάνετε δίαιτα, Τελος η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα ενδοφινών στον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να νοιώθετε καλύτερα και επομένως να έχετε μικρότερες πιθανότητες να τα παρατήσετε.




    Όταν ο στόχος μας επιτευχθεί και χάσουμε βάρος,έρχεται η συντήρηση, η προσπάθεια για τη διατήρηση του σωματικού βάρους σε βάθος χρόνου και αυτή είναι μια δύσκολη διαδικασία. Οι περισσότεροι που τελειώνουν ένα πρόγραμμα δίαιτας χάνουν περίπου 10% του αρχικού τους βάρους,οι περισσότεροι όμως δυστυχώς ξαναπαίρνουν το 2/3 του βάρους που έχουν χάσει μέσα σε 1 έτος ενώ σχεδόν όλοι ξαναπαίρνουν όλο το βάρος που έχασαν σε 5 έτη, Αυτή η ανακύκλωση του βάρους που άλλοτε γίνεται πιο γρήγορα και άλλοτε πιο αργά δεν ωφελεί.
   Ξεκινήστε με μια δραστηριότητα που σας αρέσει και σας ευχαριστεί. Περπάτημα, κολύμπι, 'ή ποδήλατο. Βρείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα. Επιλέξτε να πηγαίνετε με τα πόδια στις κοντινές αποστάσεις.
  Τέλος για να αλλάξει κανείς το σώμα του πρέπει πρώτα να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του όσον αφορά στον τρόπο χειρισμού της διατροφής του. Για να γίνει αυτό χρειάζεται επιστημονική εκπαίδευση αλλά και σωστή καθοδήγηση.