3.23.2017

Καρύδα: Βασική τροφή των survivors.

       Εδώ και ένα μήνα η καρύδα έχει γίνει famous μέσω του survivor. Οι παίκτες λοιπόν τρώνε κάθε μέρα καρύδα και έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα τους. Η καρύδα λοιπόν έχει αρκετά οφέλη για την υγεία: 
1. Βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα μπορεί να συμβάλει στην δυσανεξία στη γλυκόζη. Το γάλα καρύδας είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγγανίου. Η έλλειψη μαγγανίου στον οργανισμό μας, μπορεί να συμβάλει στη δυσανεξία στη γλυκόζη.
2. Βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος Το γάλα καρύδας περιέχει χαλκό και βιταμίνη C, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ελαστικότητα του δέρματος μας.
3. Συμβάλλει στη διατήρηση υγιών και δυνατών οστών.Είναι πλούσια σε φώσφορο, που μαζί  με το ασβέστιο δημιουργούν γερά οστά. Στην πραγματικότητα, εφοδιάζει τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα φωσφορικά άλατα, για τη σωστή πυκνότητα των οστών, και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
4. Μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας.Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να αποτελέσει πηγή αναιμίας.  Ένα φλιτζάνι γάλα καρύδας τη μέρα, παρέχει σχεδόν το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου.
5. Βοηθά στη χαλάρωση των μυών και των νεύρων.Το γάλα καρύδας είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, απαραίτητη για την ανακούφιση του πόνου των μυών, καθώς και για τη μείωση της υπερευαισθησίας του κεντρικού νευρικού συστήματος.
6. Βοηθά στη διατήρηση του βάρους.Η καρύδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι απαραίτητο συστατικό διατροφής για όσους θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους στα επίπεδα που επιθυμούν. Το κορεσμένο λίπος που περιέχεται στο γάλα καρύδας βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίζεται αμέσως και να μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια.
7. Βοηθά στη μείωση των φλεγμονών των αρθρώσεων.Η καρύδα και το γάλα της, περιέχουν σελήνιο, που είναι ένα καλό αντιοξειδωτικό. Ελέγχει τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών στο σώμα, και έτσι βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
8. Συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.Τα υψηλά επίπεδα καλίου που περιέχει, έχουν εξαιρετική ευεργετική επίδραση στην υψηλή αρτηριακή πίεση.
9. Προάγει το υγιές δέρμα και μαλλιά.Περιέχει άφθονη βιταμίνη Ε, που ενισχύσει την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών και του δέρματος. 
• Ενυδατώνει και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων.
• Έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που είναι πολύ χρήσιμες στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του δέρματος, όπως λοιμώξεις και πληγές.
• Ενυδατώνει και τρέφει τα ξηρά μαλλιά και το δέρμα της κεφαλής, και προωθεί την υγιή τους ανάπτυξη.



Αποτέλεσμα εικόνας για καρυδα γαλα
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά 
Θερμίδες (kcal) 354

Λιπίδιο 33 g
Χοληστερόλη 0 mg
Νάτριο 20 mg
Κάλιο 356 mg
Υδατάνθρακες 15 g
Φυτικές ίνες 9 g
Ζάχαρη 6 g
Πρωτεΐνη 3,3 g
Βιταμίνη A0 IUΒιταμίνη C3,3 mg
Ασβέστιο14 mgΣίδηρος2,4 mg
Βιταμίνη D0 IUΒιταμίνη B60,1 mg
Βιταμίνη B120 µgΜαγνήσιο32 mg



Αποτέλεσμα εικόνας για καρυδα νερο

     Το νερό καρύδας ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και απομακρύνει τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού, τη γονόρροια, ασθένειες των ούλων και ιούς που προκαλούν κρυολόγημα, μολυσματικές ασθένειες και τύφο.Το επίπεδο της ενέργειάς σας μετά από μερικές μέρες που θα πίνετε νερό από καρύδα θα αυξηθεί και ο θυρεοειδής σας αδένας θα λειτουργεί καλύτερα. Το νερό αυτό λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό και είναι πολύ χρήσιμο για τους ανθρώπους που έχουν ασθένειες των νεφρών. Θα βοηθήσει στον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος και τα κανάλια της ουροδόχου κύστης. Οι τοξίνες θα πρέπει να εξαλειφθούν και οι πέτρες στα νεφρά θα διασπαστούν.Το νερό καρύδας περιέχει μεγάλη ποσότητα ινών, γεγονός που το καθιστά πολύ καλό για το πεπτικό μας σύστημα. Με την τακτική του κατανάλωση, το γαστρικό οξύ θα εξαλειφθεί.Λόγω του χαμηλού επιπέδου λίπους που έχει, μπορείτε να το πιείτε σε μεγάλη ποσότητα άφοβα. Το νερό καρύδας θα μειώσει την όρεξή σας και θα σας κρατήσει πιο χορτάτους, κάτι που θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους.Μπορείτε ακόμα και να αναμίξετε αυτό το νερό με ελαιόλαδο, ώστε να καταπολεμήσετε τυχόν παράσιτα του εντέρου.Οι ειδικοί λένε αν πίνετε νερό καρύδας σε τακτική βάση, θα είστε σε θέση να λύσετε μερικά προβλήματα υγείας και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με μόνο ένα φλιτζάνι νερό καρύδας, θα εξισορροπηθούν οι ηλεκτρολύτες στο σώμα σας. Όταν είναι σε ανισορροπία μπορεί να προκαλέσουν υπέρταση.Αν θέλετε το δέρμα σας να είναι ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιείτε ένα φλιτζάνι από το νερό καρύδας. Αν έχετε χάσει πάρα πολλή ενέργεια με κάποια εξαντλητική σωματική δραστηριότητα, μπορείτε να ανακτήσετε την ενέργειά σας με νερό καρύδας.
  Την καρύδα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλά καλλυντικά καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας και των μαλλιών σας περιέχει λάδι καρύδας για τις ιδιαίτερα θρεπτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Mπορείτε, όμως, να φτιάξετε και τις δικές σας συνταγές, από λάδι καρύδας, βούτυρο ή ακόμη και από το γάλα που περιέχει στον καρπό της.

ΣΥΝΤΑΓΉ  Ινδοκάρυδο 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
  • 100 γραμμάρια ινδοκάρυδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα, να γίνουν σκόνη.
  2. Ρίχνουμε το γάλα και το μισό ινδοκάρυδο και το ζυμώνουμε απαλά.
  3. Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το υπόλοιπο ινδόκαρυδο.
  4. Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.     



Αποτέλεσμα εικόνας για καρυδα