12.13.2016

ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ ΔΙΑΊΤΗΣ


ΥΛΙΚΆ
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 (περίπου) φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ.γλ. μπείκιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. χυμός από πορτοκάλι και το ξύσμα του
  • 1 κουτ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κουτ.σούπας κανέλα
  • 1 φλιτζ. μέλι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι καρυδόψιχα


ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανάμιξε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Ρίξε την κανέλα, το ξύσμα και το γαρύφαλλο.

Διάλυσε τη σόδα στον χυμό και ρίξε το στο μείγμα Ανακάτεψε καλά με μίξερ χειρός

Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν σταδιακά και ζύμωσε μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη.

Πλάσε σε μελομακάρονα και άπλωσέ τα σε λαμαρίνα.

Ψήσε για 20-25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία να ροδίσουν.

Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό, το μέλι, τη φλούδα, τη ζάχαρη και τα ξυλαράκια κανέλας.

Σιγόβρασε να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μέλι και αφαίρεσε τα ξυλαράκια και τη φλούδα.

Βγάλε τα μελομακάρονα και βούτηξέ τα στο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα.

Βάλε τα σε πιατέλα.

Πασπαλισε με καρυδόψιχα.



                         ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ                                                                ΚΑΙ                                                            ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ