6.20.2016

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα !

Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι καιρός να αποκτήσουμε το ιδανικό και τέλειο σώμα.
Οι υψηλές ή οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές του φετινού καλοκαιριού, είναι σίγουρο πως επηρεάζουν την πρόσληψη του φαγητού μας. Το σώμα μας προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη ζέστη μέσω της αποβολής του νερού (ιδρώτα), έτσι ώστε να δροσίζει το σώμα και να αντέχει περισσότερο τη ζέστη. Δεδομένου ότι η λήψη και η πέψη της τροφής αυξάνει τις καύσεις που γίνονται στο εσωτερικό του οργανισμού, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, έτσι ώστε η προσαρμογή να γίνεται πιο εύκολα. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλο όγκο τροφής ειδικά κατά τις μεσημεριανές ώρες, ακόμα και είναι έντονο το αίσθημα της όρεξης, αν και συνήθως η ζέστη μειώνει την όρεξη μας, και έτσι αναζητούμε πιο ελαφριές και δροσερές τροφές.
Αν και γενικά θέλουμε το μεσημεριανό γεύμα να είναι το κύριο γεύμα, έτσι ώστε το βραδινό να είναι πιο ελαφρύ, το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε το «μεγάλο» γεύμα της ημέρας αργότερα. Το μεσημέρι η θερμοκρασία είναι στο μέγιστο, και για αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τροφή όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος έχει αρχίσει να πέφτει.Βέβαια είναι σημαντικό να φροντίσουμε να καταναλώσουμε φαγητό το λιγότερο τρεις ώρες πριν κοιμηθούμε και βέβαια να τρώμε κάτι ελαφρύ όλη την ημέρα, αφήνοντας για το βράδυ το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας
Τα καλοκαιρινά φρούτα αρέσουν περισσότερο σε όλους μας, αφού είναι πιο πλούσια σε ζάχαρη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως απαγορεύεται να τα καταναλώνουμε. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τα φρούτα περιλαμβάνουν 15 γρ. σακχάρων ανά ισοδύναμο φρούτου που αυτό είναι 1 μήλο ή αχλάδι ή νεκταρίνι, ή 380 γρ καρπούζι ή 280 γρ πεπόνι ή 12 ρόγες σταφύλι, 2 βερίκοκα, ένα ροδάκινο ή 8-10 κεράσια. Αρχίζουν λοιπόν τα φρούτα του καλοκαιριού να μας επιβαρύνουν και να μας παχαίνουν όταν αντί τη λεπτή φέτα των 380 γρ καρπούζι καταναλώνουμε ¼ καρπουζιού (αντί για βραδινό γεύμα) ή 1 ολόκληρο τσαμπί σταφύλι, αντί για 10-12 ρόγες μόνο. 

Οι περισσότερες γυναίκες πανικοβαλλονται  καθε φορα που ερχεται το καλοκαιρι λογω κυτταρίτιδας. Ε! λοιπον σας εχω το καλύτερο smoothie κατα της κυτταρίτιδας. 
     Υλικα 
    1/4 μύρτιλλα, 1/2 φλ. κεράσια, χυμό απο 1/2 πορτοκάλι, 4 φράουλες,1/2 φλ. κεφιρ ή γαλα 2%, 2κ.γ. μελι.
    Βαλε ολα τα υλικα σε ενα μπλεντερ και χτυπησε καλα να γινουν ενα μειγμα, δοκίμασε αν χρειάζεται περισσότερο μέλι , αν τo smoothie ειναι πολυ πηκτο τοτε πρόσθεσε λίγο χυμό πορτοκάλι.  
   Να καταναλώνετε δροσερούς  φυσικούς χυμούς και  8 ποτήρια νερο την ήμερα, ετσι ωστε να μην υπάρξει αφυδάτωση.