6.19.2016

Τι μας προκαλεί κούραση; Τι κάνουμε όταν έχουμε χαμηλό σίδηρο;Η καφεΐνη αντιμέτωπη με την κούραση.

Η κακή διατροφη ειναι ενα απο τους σημαντικοτερους λογους που εχουμε κούραση,η αναιμία,ο θυρεοειδής,το άγχος ή η κατάθλιψη,η απώλεια νερου (το 60-70% του σωματος μας ειναι νερο) και η ελλειψη σιδηρου.Με ειδικη γυμναστικη προσλαμβανουμε 20% ενεργεια και η κοπωση μειωνεται κατα 60%.
Στα ατομα που εχουν χαμηλο σιδηρο η βιταμινη C ειναι η καλύτερη πηγη σιδηρου π.χ. οι κόκκινες πιπεριές επιπλεον απορροφάται ευκολα ,αλλες πηγες τροφιμων πλουσιες σε σιδηρο ειναι το κοκκινο κρεας,τα ψαρια,τα αβγα,τα αποξηραμενα φρουτα,το ψωμι ολικης αλεσεως και τα πρασινα φυλλώδη λαχανικά.
ΠΡΟΣΟΧΉ: Δεν καταναλωνουμε ποτε γαλα μετα την λήψη σιδήρου διότι δεν γίνετε σωστα η απορρόφηση στον οργανισμο μας. Επισης,δεν τρωμε ποτε τυρί μαζι με τα όσπρια. Να προσθέτετε λεμονι ή να τα συνοδεύετε με μια σαλατα που να περιέχει πιπεριές ή φυλλώδη λαχανικα.
Η μπανάνα εκτος το οτι περιεχέι καλιο,ειναι πολυ καλη επιλογή για την αποφυγή της κούρασης.
*Ενα καλο πρωινό με ταχίνι,μελι και κριθαρένιο παξιμάδι μαζι με ενα φυσικο χυμο πορτοκάλι που περιεχει βιταμινη C ειναι η καλύτερη επιλογη για να ξεκινήσετε την μερα σας. Πίνετε πορτοκαλαδα μαζι με τα δημητριακα σας ή φατε φρουτα μαζι με το γευμα σας.

Για τον καφε οι περισσοτεροι διαδίδουν οτι χρειαζετε 3 με 4 καφεδες την ημερα αυτο ειναι λαθος η υπερβολική καφεΐνη προκαλει ταχυκαρδια,νευρικοτητα αλλα και περισσότερο κουραση εξαιτιας της αδρεναλίνης που μας προκαλει η καφεινη και μας κραταει ξύπνιους,αισθανόμαστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι,συμπερασμα καταναλωνουμε μικρες ποσοτητες καφεΐνης γιατι ο οργανισμος μας χρειαζετε τουλαχιστον 8 ωρες ύπνο για να λειτουργήσει σωστά.